ONLINE DE BESTE EN GOEDKOOPSTE

WALKIE TALKIES

Walkie talkies van bekende merken zoals Motorola, Kenwood en Hytera

Een walkie talkie kan je prima online aanschaffen! De walkie talkies worden namelijk door de fabrikant al voorgeprogrammeerd om te werken op de 446MHz frequentie voor vrij gebruik. Let wel op dat kanalen en overige instellingen per model of fabrikant kunnen verschillen. Walkies kan de meeste walkie talkies ook voorzien van een gepersonaliseerde programmering, waarbij bepaalde functionaliteiten geactiveerd kunnen worden die afwijken van de standaard kanaalinstellingen om medegebruikers op het zelfde kanaal zo veel mogelijk te voorkomen. Het kan namelijk zijn dat je een walkie talkie in een drukke omgeving gebruikt en er meerdere gebruikers zijn die op het zelfde kanaal willen communiceren. Met een gepersonaliseerde programmering verminder je de kans om last te krijgen van deze medegebruikers.

Alles over walkietalkies

Een walkie talkie is een handig apparaat om op korte afstand op efficiënte, simpele en zonder bijkomende kosten met één of meerdere gebruikers tegelijkertijd te communiceren. Een walkie talkie werkt op de vrijgegeven licentievrije frequentieband in de 446 MHz en vereist ten opzichte van een portofoon geen vergunning voor het gebruik. Walkie talkies danken hun naam aan het feit dat het mogelijk is om met het apparaat te gaan lopen (walkie) en gelijktijdig te kunnen praten (talkie). De 446 MHz frequentieband waarop walkie talkies werken is beschikbaar gesteld in bijna alle Europese landen, waardoor je de walkie talkie dus niet alleen in Nederland en België kunt gebruiken maar ook prima mee kan nemen tijdens een zomervakantie of wintersport in het buitenland.

Het bereik

Het bereik van een walkie talkie is erg beperkt wanneer je deze vergelijkt met het bereik van een professionele portofoon. Zo kan je met een portofoon vaak tot wel 5 watt uitzenden waardoor je een bereik krijgt van een tiental kilometers op een open terrein. Met een walkie talkie heb je slechts de beschikking om uit te zenden met een maximaal vermogen van 500 milliwatt, omgerekend 0,5 watt. Het maximale vermogen voor PMR446 mag namelijk niet groter zijn dan 0,5 watt. Dit wil zeggen dat je met een walkie talkie op een open terrein in de meest ideale omgeving hoogstens 4, 5 of 6 kilometers haalt. In stadsomgevingen of indoor zal het bereik van een walkie talkie niet meer dan honderden meters zijn. Hoe meer staal, beton of andere storingsbronnen er in de buurt zijn, des te minder het bereik wordt.

Voor wie is een walkie talkie geschikt?

Walkie talkies zijn verkrijgbaar in twee varianten met elk zijn eigen doelgroep. Er is een variant die speciaal ontworpen is voor de consument voor het sporten, een dagje weg, roadtrip, skivakantie of voor kinderen tijdens het spelen. Deze varianten zijn vaak verkrijgbaar in een set van 2 of 3 stuks, zijn kleurrijk en hebben een trendy design. De andere variant walkie talkies zijn gericht op de zakelijke gebruiker zoals rijscholen, supermarkten, scholen, hotels en restaurants en bedrijfshulpverleners. Deze hebben vaak een robuuste, soort van hufterproof behuizing en zijn hierdoor erg duurzaam. Daarnaast is er voor deze zogenoemde zakelijke walkie talkies vaak keuze uit verschillende accessoire mogelijkheden zoals oortjes, draagtassen en diverse headsets. Ook zijn er handige multiladers beschikbaar om alle apparatuur gelijktijdig op te laden.

Walkie talkies voor kinderen

Ben je opzoek naar een walkier talkie voor je kind? We leveren diverse kinder walkietalkies tegen aanbiedings prijzen. Van roze walkie talkies voor meisjes tot stoere kinder speelgoed walkie talkies met led verlichting, koffer en/of walkie talkie oortjes, geleverd in een handige walkie talkie sets van 2 of meerdere stuks.

Analoog of digitale walkie talkies

Een veelgestelde vraag gaat over wat de verschillen nu zijn tussen een analoge walkie talkie en een digitale walkie talkie. Hoewel iedereen wel eens het karakteristieke geluid van een analoge walkie talkie heeft gehoord is dat van een digitale walkie talkie toch voor veel mensen nog erg nieuw. Eigenlijk is het geluid heel goed te vergelijken met die van een smartphone, helder en zonder ruis, piepjes of andere frequentie bliepjes. Doordat het geluid digitaal wordt verwerkt heb je niet alleen een veel betere audiogesprek, maar wordt ook het bereik van de walkie talkie vergroot, soms wel 20% groter dan je zou kunnen halen met een analoge walkie talkie. Daarnaast zorgt de digitalisering er ook voor dat er efficiënter met de accu kan worden omgegaan en zal deze dus langer mee gaan dan bij een analoog PMR446 walkie talkie.

Alle voordelen van digitale walkie talkies op een rij

  • Digitale walkie talkies hebben 20% meer bereik dan de analoge walkie talkies.
  • Dankzij de digitale spraakverwerking worden achtergrondgeluiden weg gefilterd waardoor de spraak helder klinkt.
  • Door het signaal digitaal te verwerken zijn deze walkie talkies beter beschermd tegen het afluisteren van gesprekken.
  • Hoewel analoge walkie talkies momenteel nog leverbaar zijn, is de verwachting dat de analoge techniek op den duur helemaal vervangen zullen worden door de digitale techniek.
  • De meeste digitale walkie talkies ondersteunen ook het analoge protocol.
  • Digitale walkie talkies zijn de toekomst.

Walkie talkie of portofoon?

Een andere veelgestelde vraag is wat nou het verschil is tussen een walkie talkie en portofoon. Hoewel beide worden synoniem van elkaar zijn, maken we er bij Walkies wel degelijk onderscheid in. Zo is bij ons een walkie talkie een communicatie apparaat die gebruik maakt van een vrijgegeven stukje frequentie en een portofoon een communicatie apparaat waarbij je een licentie moet aankopen om gebruik te mogen maken van een eigen frequentie. Het stukje eigen frequentie zorgt ervoor dat je communicatie niet gehinderd wordt door andere portofoongebruikers, iets waar je bij een walkie talkie al snel tegen aan kan lopen in drukke gebieden. Dit komt doordat alle walkie talkie op dezelfde frequentie werken en de kans dus erg groot is dat je andere gebruikers op dezelfde kanalen ontvangt. Daarnaast mag een portofoon veel meer vermogen zenden, mag je het bereik vergroten door middel van steunzenders of repeaters en zijn deze apparaten te koppelen aan andere processen zoals brandmeldcentrales en gebouwbeheersystemen.

Lees tip! Wil je meer te weten komen over de verschillen tussen een walkie talkie en portofoon lees dan ook ons artikel; Verschil tussen walkie talkies en portofoons in onze kennisbank.

Merken

Walkies kiest ervoor om enkel kwaliteitsproducten aan te bieden. Dit zodat je met deze geselecteerde merken verzekerd bent dat de walkie talkies voldoen aan de wetgeving en werken zoals deze zijn vastgelegd in de PMR446 richtlijnen. Ook leveren wij deze kwaliteitsproducten omdat deze merken hoogfrequente producten fabriceren met de beste performance en hierdoor al jaren marktleiders van het segment zijn. Betrouwbaarheid; werken wanneer het echt nodig is, daar draait het om bij een walkie talkie! Met merken als Motorola, Kenwood en Hytera kan je erop vertrouwen dat je beschikt over een communicatiemiddel waarop je kan terugvallen en al je communicatie tussen familie, vrienden, afdelingen, leidinggevende of collega’s met één druk op de knop regelt.

Prijzen en staffels

Walkies hanteert voor de consumenten walkie talkies vaak een vaste scherpe onlineprijs. Zo bestel je bijvoorbeeld de Motorola TLKR T41 (set van 2 stuks) in de kleur roze, oranje, blauw of groen voor een vaste lage prijs van € 34,50 inclusief BTW. De zakelijke walkie talkies zoals een Motorola CLP446 of Kenwood TK-3401D zijn vaak verkrijgbaar in handige staffels waarbij de prijs daalt wanneer je er meer tegelijkertijd besteld. Ook op oortjes of accu’s hebben we vaak staffelkortingen waardoor je de aankoop nog voordeliger wordt wanneer je meerdere stuks nodig bent.

LADERS LADERS ENKEL & MULTI BEKIJK LADERS
ACCU STAFFELS ACCU STAFFELS TOT WEL 40% KORTING BEKIJK STAFFELS
DRAAGTASSEN DRAAGTASSEN MET OF ZONDER DRAAGRIEM BEKIJK TASSEN

Walkie talkies voor zakelijk gebruik

Walkie talkies TOP 10

Ben je op zoek naar de nieuwste walkie talkie maar kan je geen keuze maken? Kijk dan eens naar onze selectie aan beste walkies talkies in onze top 10 voor de poplairste modellen van dit moment.