Hulp bij het kiezen van de juiste walkie talkie

Hulp bij het kiezen van de juiste walkie talkie

Waar je op moet letten bij het kiezen van een walkie talkie verschilt per gebruik! Maar er zijn een aantal zaken waarmee je op voorhand rekening kunt houden, zoals bereik en het eventueel kunnen aansluiten van een headset of oortje. Op basis van deze informatie kun je al een redelijke selectie maken op onze website.

Ook kun je eens kijken tussen onze oplossingen, waar wij voor bepaalde situaties verschillende bundels en walkie talkies hebben gespecificeerd.

Welke zaken spelen mee bij de keuze van een walkie talkie:

Bereik

Het bereik van een walkie talkie is erg afhankelijk van de omgeving waarin deze gebruikt wordt. Daarnaast is een PMR446 walkie talkie beperkt in het zendvermogen en mag deze maar 500mW uitzenden. Afhankelijk van de omgeving heeft een walkie talkie een bereik tot 10 kilometer. Let wel op dat dit bereik sterk afneemt wanneer je binnen een gebouw bent.

Audio aansluiting

Niet alle walkie talkies zijn uitgerust met een audioaansluiting. Daarnaast zijn er verschillende aansluitingen die per merk of productlijn verschillen. Zo zijn er walkie talkies waar wel oortjes voor te verkrijgen zijn maar weer geen headsets. Iets om rekening mee te houden bij jouw keuze.

Voor meer informatie over walkie talkies kun je contact met ons opnemen.