Walkie Talkies Kopen

Walkie talkies kopen voor kinderen, als communicatie middel in het huis, tijdens het sporten of voor op de werkplek. Walkie Talkies van merken zoals Motorola, Kenwood en Hytera. Een walkie talkie kan je prima online aanschaffen! De walkie talkies worden namelijk door de fabrikant al voorgeprogrammeerd om te werken op de 446MHz frequentie voor vrij gebruik. Let wel op dat kanalen en overige instellingen per model of fabrikant kunnen verschillen. Walkies kan de meeste walkie talkies ook voorzien van zelf gekozen programmeringen, waarbij bepaalde functionaliteiten geactiveerd of gedeactiveerd kunnen worden. Daarnaast kunnen we de kanalen zo programmeren zodat je zo min mogelijk last ondervind van medegebruikers op het zelfde kanaal. Het kan namelijk zijn dat je de walkie talkie in een drukke omgeving gaat gebruikt en er meerdere gebruikers zijn die op het zelfde kanaal willen communiceren. Met afwijkende instellingen verminder je de kans om last te krijgen van deze medegebruikers. Vraag onze klantenservice via Whatsapp, Chat of telefoon naar de mogelijkheden en ontvang direct meer informatie.

Alles over walkie talkies kopen

Walkie talkies zijn handige apparaten om op korte afstand op efficiënte, simpele en zonder bijkomende kosten met 1 of meerdere gebruikers tegelijkertijd te communiceren. Walkietalkies zijn werkzaam op de vrijgegeven licentievrije 446 MHz frequenties waarvoor geen vergunning voor het gebruik bij nodig is. De naam walkietalkies danken ze simpel weg aan het feit dat het mogelijk is om met de apparaten te gaan lopen (walk) en gelijktijdig te kunnen praten (talk). De 446 MHz frequentie waarop walkie talkies werken is beschikbaar gesteld in bijna alle Europese landen, waardoor je de walkie talkie dus niet alleen in Nederland en België kunt gebruiken maar ook prima mee kan nemen tijdens de zomervakanties of op wintersport in Oostenrijk.

Het bereik van een walkie talkie?

Het bereik van walkie talkies zijn erg beperkt wanneer je deze vergelijkt met het bereik van professionele portofoons. Zo kan je met portofoons vaak tot wel 5 watt uitzenden waardoor je een bereik krijgt van tientalen kilometers op een open terrein. Met een walkie talkie heb je slechts de beschikking om te zenden met een maximaal vermogen van 500 milliwatt, omgerekend 0,5 watt. Het maximale vermogen voor de 446 Mhz frequentie mag namelijk niet groter zijn dan 0,5 watt. Dit wil zeggen dat je met walkie talkies op open terrein in de meest ideale omgeving hoogstens 4, 5 of 6 kilometers haalt. In stadsomgevingen of indoor zal het bereik van een walkie talkie niet meer dan honderden meters zijn. Hoe meer staal, beton of andere storingsbronnen er in de buurt zijn, des te minder het bereik wordt.

Voor wie zijn walkie talkies geschikt?

Walkie talkies zijn verkrijgbaar in twee varianten met elk zijn eigen doelgroep. Er is een variant die speciaal ontworpen is voor de consument voor het sporten, een dagje weg, roadtrip, skivakantie of voor kinderen als speelgoed. Deze varianten zijn vaak verkrijgbaar in aanbiedingen van 2 of 3 stuks, zijn kleurrijk en hebben een trendy design. De andere variant zijn meer gericht op de zakelijke gebruikers zoals rijscholen, supermarkten, scholen, hotels en restaurants en bedrijfshulpverleners. Deze hebben vaak een robuuste, soort van hufterproof behuizing en zijn hierdoor erg duurzaam. Daarnaast is er voor deze zogenoemde zakelijke walkie talkies vaak keuze uit verschillende accessoire mogelijkheden zoals oortjes, draagtassen en diverse headsets. Ook zijn er handige multiladers beschikbaar om alle apparatuur gelijktijdig op te laden.

Zijn er ook speelgoed walkie talkies voor kinderen?

Zeker zijn er ook geschikte speelgoed walkie talkies voor kinderen te verkrijgen. Ben je op zoek naar speelgoed walkier talkie voor je kind? Wij leveren diverse kinder walkietalkies van Motorola tegen standaard scherpe prijzen en zijn daarnaast vaak nog eens extra voordelig te vinden als partij aanbieding in onze online winkel. Van roze walkie talkies voor meisjes tot stoere kinder speelgoed walkie talkies met led verlichting, koffer, oortjes, geleverd in handige sets van 2 of meerdere stuks.

Verschil tussen analoog en digitale walkie talkies

De meest veelgestelde vraag bij ons gaat over wat de verschillen nu zijn tussen analoge walkie talkies en digitale. Hoewel iedereen wel eens het karakteristieke geluid van analoge walkie talkie heeft gehoord is dat van digitale walkie talkie toch voor veel mensen nog erg nieuw. Eigenlijk is het geluid heel goed te vergelijken met die van hedendaagse smartphones, helder en zonder ruis, piepjes of andere frequentie bliepjes. Doordat het geluid digitaal wordt verwerkt heb je niet alleen veel betere audiogespreken maar de digitalisering zorgt ook voor een groter bereik, soms wel 20% groter dan je zou kunnen halen met de analoge walkietalkie. Daarnaast zorgt de digitalisering er ook voor dat er efficiënter met de accu kan worden omgegaan en zal deze dus langer mee gaan dan de analoog walkietalkie.

Alle voordelen van digitale walkie talkies op een rij

  1. Digitale walkie talkies hebben 20% meer bereik dan de analoge walkie talkies.
  2. Dankzij de digitale spraakverwerking worden achtergrondgeluiden weg gefilterd waardoor de spraak helder klinkt.
  3. Door het signaal digitaal te verwerken zijn deze walkie talkies beter beschermd tegen het afluisteren van gesprekken.
  4. Hoewel analoge walkie talkies momenteel nog leverbaar zijn, is de verwachting dat de analoge techniek op den duur helemaal vervangen zullen worden door de digitale techniek.
  5. De meeste digitale walkie talkies ondersteunen ook het analoge protocol.
  6. Digitale walkie talkies zijn de toekomst.

Verschillen tussen Walkie talkies en portofoons?

Andere veelgestelde vraag is wat nou het verschil is tussen een walkie talkie en een portofoon. Hoewel beide worden synoniem van elkaar zijn, maken we er bij Walkies wel degelijk onderscheid in. Zo is bij ons de walkie talkie een communicatie apparaat die gebruik maakt van een vrijgegeven stukje frequentie en een portofoon een communicatie apparaat waarbij je een licentie moet aankopen om gebruik te mogen maken van een eigen frequentie. Het stukje eigen frequentie zorgt ervoor dat je communicatie niet gehinderd wordt door andere portofoongebruikers, iets waar je bij een walkie talkie al snel tegen aan kan lopen in drukke gebieden. Dit komt doordat walkie talkie vrijwel allemaal op dezelfde frequenties werken en de kans dus erg groot is dat je andere gebruikers op dezelfde kanalen ontvangt. Daarnaast mag een portofoon veel meer vermogen zenden, mag je het bereik vergroten door middel van steunzenders of repeaters en zijn deze apparaten te koppelen aan andere processen zoals brandmeldcentrales en gebouwbeheersystemen.

Lees tip! Wil je meer te weten komen over de verschillen tussen een walkie talkie en portofoon lees dan ook ons artikel; Verschil tussen walkie talkies en portofoons in onze kennisbank.

Walkie Talkie merken

Walkies kiest ervoor om enkel kwaliteitsproducten aan te bieden. Dit zodat je met deze geselecteerde merken verzekerd bent dat de walkie talkies voldoen aan de wetgeving en werken zoals deze zijn vastgelegd in de PMR446 richtlijnen. Ook leveren wij deze kwaliteitsproducten omdat deze merken hoogfrequente producten fabriceren met de beste performance en hierdoor al jaren marktleiders van het segment zijn. Betrouwbaarheid; werken wanneer het echt nodig is, daar draait het om bij een walkie talkie! Met merken als Motorola, Kenwood en Hyterakan je erop vertrouwen dat je beschikt over een communicatiemiddel waarop je kan terugvallen en al je communicatie tussen familie, vrienden, afdelingen, leidinggevende of collega’s met één druk op de knop regelt.

Walkie Talkie Prijzen, aanbiedingen en staffels

Walkies is een echte walkietalkie expert en hanteert voor de consumenten walkie talkies vaak een vaste scherpe onlineprijs. Zo bestel je bijvoorbeeld de Motorola TLKR T41 (set van 2 stuks) in de kleur roze, oranje, blauw of groen voor een vaste lage prijs van € 34,50 inclusief BTW. De zakelijke walkie talkies zoals een Motorola CLP446e of Kenwood TK-3701D zijn vaak verkrijgbaar in handige staffels waarbij de prijs daalt wanneer je er meer tegelijkertijd besteld, liever een offerte op-maat van ons ontvangen? gebruik de offerte knop bij het product of vraag onze klantenservice voor meer informatie. Ook op oortjes of accu’s hebben we vaak staffelkortingen waardoor je de aankoop nog voordeliger wordt wanneer je meerdere stuks nodig bent.

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Motorola Talkabout T42 TRIPLE
Speciale prijs € 44,99 € 37,18 Normale prijs € 76,16
Levertijd: Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending
Motorola Talkabout T42 BLAUW
€ 51,40 € 42,48
Levertijd: Tijdelijk niet leverbaar!
Gratis verzending
Motorola Talkabout T82 Extreme QUAD walkie talkie
Speciale prijs € 175,44 € 144,99 Normale prijs € 304,63
Levertijd: Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending
Motorola Talkabout T72 walkie talkie
Speciale prijs € 78,64 € 64,99 Normale prijs € 133,27
Levertijd: Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending
Motorola Talkabout T82 Extreme
Speciale prijs € 94,37 € 77,99 Normale prijs € 161,83
Levertijd: Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending
Motorola Talkabout T92 H2O
Speciale prijs € 105,26 € 86,99 Normale prijs € 190,39
Levertijd: Uit voorraad leverbaar
Gratis verzending

6 producten

per pagina