Gratis verzending op alle walkie talkies & portofoons!
KENNISBANK

tips & tricks voor walkie talkies en portofoons

Raadpleeg onze kennisbank vol handige tips & tricks over de walkie talkies en portofoons welke wij online aanbieden!

 1. Verschil tussen walkie talkies en portofoons?

  Verschil tussen walkie talkies en portofoons?

  Een walkie talkie is een draagbaar communicatie apparaat dat eventueel zonder infrastructuur kan worden gebruikt. De eerste draagbare walkie talkie stamt uit 1937 en woog circa 5,5 kilo. Vandaag de dag zijn het kleine handzame apparaten en hebben ze een gewicht van onder de 500 gram. Er zijn diverse walkie talkies verkrijgbaar van verschillende merken. Bij Walkies.nl vind je enkel en alleen A-merken zoals Motorola, Kenwood, Icom en Hytera.

 2. Hulp bij het kiezen van de juiste walkie talkie

  Hulp bij het kiezen van de juiste walkie talkie

  Waar je op moet letten bij het kiezen van een walkie talkie verschilt per gebruik! Maar er zijn een aantal zaken waarmee je op voorhand rekening kunt houden, zoals bereik en het eventueel kunnen aansluiten van een headset of oortje. Op basis van deze informatie kun je al een redelijke selectie maken op onze website.

 3. Wat is een spreeksleutel?

  Wat is een spreeksleutel?

  Een spreeksleutel is een extern communicatiemiddel dat ook wel ‘handmicrofoon, rsm of speakermic’ wordt genoemd. Een spreeksleutel kan aangesloten worden op een portofoon of walkie talkie en bevat een luidspreker en microfoon, en is verbonden aan de portofoon of walkie talkie door middel van een kabel.